Живот школе

 

 

Рекапитулацију другог дела полугодишта почињемо вешћу да су наши ученици, за које се већ зна да су са својом наставницом Оливером Пешић веома активни у Покрету горана, добили захвалнице.

 

 

 

Стогодишњица окончања Великог рата обележена је тематским даном.

Наставнице Драгиња Ракић, Христина Ранитовић и Људмила Вуковић су удружиле знања историје, географије и српског језика и ученике провеле кроз овај период историје у којем је значајно учествовала и Србија!

Слике

 

 

Четвртаци учитељице Данијеле Маричић су посетили музеј да би учествовали у пројекту Центра за промоцију науке.

„Материјали – од чега је шта и зашто” – а један од аутора пројекта је учитељица Невена Перић!

Открили су да је музеј фантастично место не само за посматрање предмета, већ за праву научну истраживачку авантуру!

Слике

 

 

Вредни волонтери предвођени наставницима Снежаном Хлевовој и Андријом Костићем су трансформисали школу у призор из новогодишње бајке.

Добродошли у нашу школу!

Слике

 

 

 

 

 

Поносни смо да нас је посетио песник Мошо Одаловић!

Увек драги гост је, како само он уме, украсио дан нашим првацима!

Слике

 

 

 

Има нас свуда, па и на међународном такмичењу из информатике!

Наши старији ученици су учествовали у такмичењу Дабар, а млађи ученици су учествовали у такмичењу Дабар јуниор.

Посебно смо поносни и похваљујемо наше ученице шестог разреда из подручног одељења у Удовицама и њихову наставницу Маријану Јурић на постигнутом успеху на републичком нивоу такмичења које је одржано у Математичкој гимназији у Београду!
Ученица Меланија Крстић је освојила седмо место са 129 поена (у односу на 156 поена које је освојио првопласирани ученик). Теа Јовановић је освојила 21. место са 95, а Николина Јовановић 48. место са 51 поеном.

Слике

 

 

Наш шестак, Лазар Булајић, не зауставља се на наградама са такмичења – освојио је прво место и на литерарном конкурсу Поезија се пише душом!

Његовим стопама иде ученица другог разреда Катарина Јанковић, из одељења учитељице Јасмине С. Симић, која је такође освојила фантастично прво место!

 

 

 

 

 

Ученици наше школе су учествовали у промоцији књиге „Шапуће се да је школа… лака шетња од слова до слова” ауторке Драгице Добријевић.

Промоција је одржана на Дечјем одељењу Народне библиотеке Смедерево, а на њој је поред ауторке, говорила и учитељица Невена Перић која је један од рецензената књиге.

Слике

 

 

Колико год да се занимљивих ствари дешава, увек нам је посебно задовољство да угостимо наше драге предшколце!

Било је дружења, играња, певања, цртали смо, чудили се холограмима и показали да и технологије имају добре стране и да итекако могу бити искоришћене у најпозитивније сврхе!

Слике

 

И наставници уче, подсећају се, вежбају!

У школи је одржан семинар „Инклузија у пракси”. Водиле су га Наташа Николић Гајић и Весна Покимица, а један од аутора семинара је и учитељица Невена Перић!

Слике

 

 

 

Вредна наставница енглеског језика Јелена Ђорђевић, извела је пројектну наставу са ученицима шестог и седмог разреда у матичној школи и у издвојеном одељењу у Удовицама!

Ученици су успешно презентовали своје радове на најразличитије теме!

Слике

 

 

 

 

 

Учитељице првог разреда су учествовале у пројекту „2000 дигиталних учионица”.

Учитељица Сузана Чолак је колегама представила предности коришћења дигиталних уџбеника.

Прочитајте још

Маскенбал!

Као шлаг на торту, ма не, као вишња на шлагу на торти дошао нам је маскенбал, којим смо и у матичној школи и у издвојеном одељењу у Удовицама обележили крај наставе у овој календарској години! Уживајте у СЛИКАМА, а видео записе можете погледати на ФЕЈСБУК СТРАНИЦИ школе!