Измене школског календара

Министарство просвете обавештава да је дошло до промене школског календара и издаје следеће упутство за основне школе:

  • од 13. до 16. априла 2020. (понедељак-четвртак) одвијаће се настава на даљину према најављеном распореду часова и друге активности које школе планирају за ученике.
  • од 17. до 20. априла 2020. (петак-понедељак) – пригодни едукативни садржаји у вези са празником и садржаји који су у функцији квалитетног коришћења слободног времена ученика.
  • од 21. априла 2020. (уторак) – наставак похађања наставе на даљину

У ситуацији ванредног стања и низа мера које се односе на контролу кретања грађана, када је јавни градски и међуградски превоз готово укинут, када су прекинути туристички, културни и спортски садржаји, Министарство просвете сматра да дане предвиђене за пролећни распуст треба искористити за учење и да би прекидање похађања наставе на даљину било на штету ученика, који свакако морају да буду у кругу породице и са што мање социјалних контаката у кући и ван куће.

Прочитајте још

Подршка родитељима

Поштовани родитељи! Последњих дана суочавамо се са посебном врстом стреса. Живимо у изолацији, са много неизвесности, страха и забринутости за своје ближње. Овакве емоције су сасвим природне и очекиване, али ако прерасту у панику и предвиђање катастрофалних последица, могу бити веома штетне, како за нас саме, тако и за околину, […]