Ближи се крај првог полугодишта. У јеку закључивања оцена да се још једном подсетимо како је било на маскенбалу, последњег наставног дана у децембру!

Слике

 

 

Ученик одељења III3, Стеван Суботички, освајач републичке награде у тенису, присуствовао је пријему у Градској управи.

Честитамо Стевану и желимо свим ученицима и запосленима и даље много успеха на свим пољима!

Објава на Фејсбук страници Градске управе

Слике

 

 

 

Волонтери наше школе, Звездице, су у четвртак 28.12.2017. организовали хуманитарну акцију за помоћ тешко оболелој ученици наше школе.

Град Смедерево је, након што се сазнало за акцију, учинио фантастичан гест тиме што је обезбедио средства за завршетак акције, а поред тога и гомилу поклона за наше хуманитарце!

 

Преносимо вест са Фејсбук странице Града Смедерева, објављену 29. децембра:

Ученици ОШ ДИмитрије Давидовић окупљени у групу ,,Волонтери Звездице,, започели хуманитарну акцију,а градоначелница прихватила и реализовала

Смедеревци, случајни пролазници , у четвртак су на централном градском тргу, затекли групу униформисаних ученика ОШ Димитрије Давидовић, који су у рвеним мајицама, под ознаком волонтери ,,Звездице,, продавали колаче у намери да прикупе хуманитарну помоћ за њихову тешко оболелу другарицу која се налази на лечењу у Београду. Њихов велики и племенити чин убрзо је доспео до кабинета градоначелнице, кокја је мале-велике хуманитарце позвала у топле просторије, одлучивши да се прикључи акцији и значајно помогне породици Морина, чија се девојчица, ученица Основне школе Димитрије Давидовић, налази на опоравку у београдској болници.
- Њихов чин је велики акт, дело несебичног и великог срца. Склонила сам их са ветра и примила у кабинету као велике хуманитараце. Није им место на улици, већ овде где ће добити награду за свој хуманитарни и племенити труд и рад. Свако од њих, али и њихова браћа и сестре добиће по новогодишњи пакетић од Града Смедерева, а породици Морина , сутра ујутру биће уплаћено 50 хиљада динара за даљи наставак лечења њиховог детета . – рекла је градоначелница, докторка Јасна Аврамовић. – Поносна сам што имамо овакву племениту децу , која нам показују како би требало да бринемо једни о другима у време новогодишњих и Божићних празника.
Хуманитарну групу сами су организовали и замислили , а волонтере ,, Звездице,, Основне школе Димитрије Давидовић, помогла је и координирала професорка ове школе, Снежана Хлевовој.

Слике са Фејсбук странице Града Смедерева

 

 

Пратите нас у новој години на Фејсбук страници и на Инстаграму!

 

МАСКЕНБАЛ!!!

Слике