Наша школа је и ове године победник традиционалне aкције „Читалачка значка”!

Од 18 школа које су учествовале, наши ученици су написали највише дневника. Појединачно, награђени су ученици Стојковић Киша II/1, Меденица Лена II/1, Глишић Анђела III/3, Биочанин Игор V/3, Жарковић Маја VI/6 и Гајић Лука VIII/3.

Ове године комисија је наградила 40 аутора читалачких дневника бесплатним уписом у Народну библиотеку Смедерево за 2017. годину. Свечаност на којој су уручене награде је одржана у понедељак, 28.11.2016. године у Центру за културу у Смедереву. Госте је поздравила в.д. директора Народне библиотеке Марина Лазовић, а затим се у име оснивача Града Смедерева скупу обратила члан градског већа, Светлана Михајловић. Такмичење је било у знаку Петра Кочића, писца, песника и политичара, поводом 100 година од његове смрти. О њему је говорила Маја Огаревић, председник Управног одбора Народне библиотеке Смедерево, а руководилац Дечјег одељења Библиотеке, Вишња Рајковић Мрдаковић, је објавила резултате такмичења и уручила награде. Медијатори програма су били Вишња Рајковић Мрдаковић и наш познати песник, гост свечаности, Мошо Одаловић. Културно-уметнички програм су извели ученици наше школе, школе победника aкције.

Читалачка значка је манифестација такмичарског карактера којој је циљ подизање, неговање и ширење читалачке културе, а организује се још од 1978. године и одржава широм Србије. Ученици учествују писањем дневника у којем износе своје утиске о делима, описаним догађајима, ликовима, мислима из текстова, али и размишљања подстакнута прочитаним књигама. Млађи ученици илуструју дела и могу да их прикажу у нестандардној форми, односно да дневник изместе из свеске. Награђени дневници могу се погледати на изложби коју је на Дечјем одељењу организовала Народна библиотека Смедерево, која је и организатор манифестације. 

Слике