Упис и тестирање деце у први разред

Поштовани родитељи будућих првака,

Упис  и тестирање  деце  у  први разред  Основне школе „Димитрије Давидовић”, Смедерево,  почиње  1. aприла  и  траје  до 31. маја 2024. године (деца рођена у периоду од 1. марта 2017. године до 28.фебруара 2018.године).

  Апликација  за  еЗаказивање  термина  за  упис  и  тестирање  детета у ОШ  за  родитеље биће доступна од 20.марта 2024. године на следећем линку:  https://euprava.gov.rs 

Уколико  родитељ не  жели  да путем  еУправе закаже  термин  уписа  и  тестирања, може се обратити школи путем  телефона на број 026-617376 или на имејл  ddskola@mts.  па  ће  школа  у  име  родитеља  заказати  термин  кроз  апликацију  на  еУправи  и  о  томе, благовремено, обавестити  родитеља.

Да бисте уписали дете, неопходно је да претходно обавите лекарски систематски преглед детета.На упис,са дететом је потрено да дође бар један родитељ( спремити ЈМБГ детета и родитеља).

Приликом уписа није потребно да прилажете документа у папирном облику,јер ће их школа прибавити по службеној дужности.

* Изузетак су само: лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара или ако је дете војни осигураник, као и уверење о похађању припремног предшколског програма, уколико га је дете похађало у приватном вртићу. У овим случајевима потребно је да приложите уверење у папирној форми.

* Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

* Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 21. марта 2024. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 8.00 до 15.00 часова.

ХВАЛА ВАМ НА ПОВЕРЕЊУ

Scroll to Top