Упис и тестирање деце у први разред

Упис и тестирање деце у први разред

Поштовани родитељи будућих првака,

Упис и тестирање деце у први разред Основне школе „Димитрије Давидовић” Смедерево, почиње 1. aприла и траје до 31. маја 2024. године (деца рођена у периоду од 1. марта 2017. године до 28. фебруара 2018. године).

Апликација за еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ за родитеље биће доступна од 20. марта 2024. године на следећем линку:  https://euprava.gov.rs 

Уколико родитељ не жели да путем еУправе закаже термин уписа и тестирања, може се обратити школи путем телефона на број 026/617-376 или на имејл  ddskola@mts.rs  па ће школа у име родитеља заказати термин кроз апликацију на еУправи и о томе благовремено обавестити родитеља.

Да бисте уписали дете, неопходно је да претходно обавите лекарски систематски преглед детета. На упис, са дететом је потребно да дође бар један родитељ (спремити ЈМБГ детета и родитеља).

Приликом уписа није потребно да прилажете документа у папирном облику јер ће их школа прибавити по службеној дужности.

* Изузетак су само: лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара или ако је дете војни осигураник, као и уверење о похађању припремног предшколског програма уколико га је дете похађало у приватном вртићу. У овим случајевима потребно је да приложите уверење у папирној форми.

* Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

* Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 21. марта 2024. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 8.00 до 15.00 часова.

ХВАЛА ВАМ НА ПОВЕРЕЊУ

Scroll to Top